Artemet in de media

Artemet in de media

► In de aflevering ’Kunstschoonmaak’ van het Klokhuis, wordt verteld over de noodzaak van het schoonmaken van kunstvoorwerpen. Esther Meijer is te zien bij het schoonmaken van kunstvoorwerpen tijdens de tentoonstelling ’To clean or not to clean’ bij het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

► Bekijk de video (gemaakt door Esther Meijer) over de restauratie van ’Zonder Titel 1974’ van Leo Vroegindeweij. Dit werk is eigendom van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en in langdurig bruikleen bij het Centraal Museum Utrecht.

► lees hier een artikel over het restauratie project van een loden werk van Leo Vroegindeweij geschreven door Esther Meijer in het RCE-magazine, getiteld ’Zakkend lood, Vroegindeweij terug in vorm’.

► lees hier een artikel in De Volkskrant over de tentoonstelling ’To clean or not to clean’ in het Kröller-Müller Museum.

► lees hier een artikel over ’Gieten, gietfouten en reparaties van bronzen’ geschreven door Esther Meijer in ’Kunstenaars Materialen’.

► lees hier het jaarverslag 2013 van het Centraal Museum Utrecht met hierin een artikel over de restauratie van ’Zonder Titel 1974’ van Leo Vroegindeweij.